Friday, April 8, 2011

Batam Trip 2010 Day 2 - Mau Balik

Udah Mau check Out.. Libur dulu Yuk!

Assalamualakum semua..

Ada baik ini ari? Mummy alhamdulillah baik..
Ari nie Mummy nak sambung episode ke 2 untuk Batam Trip 2010.
Kalu sesiapa nak tgk Batam trip 2010 Day 1 sila klik disini ---> Batam trip 2010 Day 1 - Libur2

Okay dipendekkan cite.. Batam ni memang banyak tempat kalu nak dilawati. Yang paling famous skali Jambatan Balerang.  Cuma Mummy memang x berkesempatan ke sana atas dasar kesuntukan masa. Almaklum lar.. Ayah yang handle anak2 so kenalah balik awal..
Tapi xpe, kalu ada rezeki bleh pegi lagi.. Kali nie bawa anak2 skali.. ENJOY!! dan yang paling penting Makanan yang enak dan murah.

Tidak membuang masa, sila skodeng gambo2 yang tentunya "MEMBUAT ANDA MENANGIS"
hikhikhikhikhik..


Mulakan hari anda dengan secawan KOPI apabila berada di BATAM..
Nyaman.. Segar..

Makan Time
Breakfast

Kami memang kuat makan!!
Meriah!!

Malu2 Kucing.. dicelah2 bunga rose tipu..
X sabo nak makan..
Jemput makan...

Dah selesai makan.. Jalan2 dulu diluar Hotel sebelum berangkat ke Terminal Feri Batam Centre.

Kami suke naik tangga untuk excerise.. sambil berpoco2 disitu..

Addussshhh!! Dak comel beranak 2.. hehehee

Addussshhh!! Dak comel beranak 3.. hehehee
nak jugak..
 Kami akan ke Harbour Bay Mall

Disana!!! ek! Ek! Ek!
dah bukak ker belum??
"SEGERA DIBUKA" tu maknenyer ape?
*poning*

Dah poning trus kami ke *APOTEK*

APOTEK - maknenyer Parmasi
betul ker? Main teka jer nie..
Ampun!

OPER KONTRAK
bleh business kalu berminat..

Akan siap sepenuhnya.. KEPRI MALL
Besoooooooooor

Restoran lagi.. makan3..

Lapo bila tgk gambo2 kat depan pintu Restoran
Semuanya sedap2..


Xda orng.. sebab??
Pagi lagi nie.. Kedai blum buka sepenuhnya..

Posing bersama cik kak novelis..

Sabo2..

Yeah.. nyaman dan tenang..

Senyum untuk semua..

Main2 ayer pancut..

ehem!! sila tutup mata sebelah!
Walaupun x bape nak seksi tapi seksa tau..
Berada di Game Centre

Kesopanan dan Kesusilaan.. cheh!

Nice view..
Habour Bay Batam

Kami kembar siam lahir lain tahun..

Sungguh tenang
Blakang tu ade satu pulau lagi tempat perkampongan nelayan..
Katanya kalu beli ikan bilis gred A murah sgt.

Cheewwah!!
Sungguh the Romantik..
Sungguh the sesuai..

Peeewiiiitttt .. sungguh the romantik also
walaupun dok mcm tu kaki x sampai..
hampeh!

Disini ade pokok kelapa jugak!!
Dan lebih kecik dari kami..

My BIL (pak habibi) berbual mesra bersama pekerja di Habour Bay


Tahan pokok supaya tidak tumbang.. hahahaa..

You Jump I Jump
Every nigh in my dream.. i see you.. i feel you..
hikhikhikhik
Don't jump!
Okay2 x jadilah.. lagi pun ayer tuu cetek lar.. heheheee..

Kami suka membaca..

Yang cik kak noveli pegang tu majalah mengenai masakan.. murah sgt!!
Yang Mummy pegang tu majalah mengenai panduan menjaga anak.. Murah sgt!!
penuh informasi..

Seterusnya ke kedai menjual Layer Kek @ kek lapis

Haaaa ko.. kek lapis prune
Memang cantik tapi x tau rasa..

Buk, rasain dong...
errrmmmm... okay lah rasanya x bleh lawan kek lapis sarawak
kek lapis sarawak lagi sedap
kek ni murah memang murah.. homemade!

Kami ke Batam snack untuk membeli ole2
Paling best kerepek pisang salai.. kat sini jugak ada jual makanan laut seperti kerepek ikan, ikan bilis, gamat kering dan mcm2 lagi..

Mummy membeli Beg Batam
Souvenir for me..

Dan macam biasalah dah penat berjalan.. 
laaaaapppppppppooooooooooooooo
laaaaapppppppppooooooooooooooo
laaaaapppppppppooooooooooooooo
laaaaapppppppppooooooooooooooo

Jadi inilah pilihan kami untuk makan tengahari..
Sebut betul2 yerk!

Kami Lapooooo..rrrrrrrr

Mummy nak makan yang ini!

Pilihan Mummy - tetap TEH BOTOL TEH SOSRO
Sedap dan wangi

Dan inilah pilihan kami..
Nasi bersama Sup Ikan yang memang special
Lain2 dari yang lain
Ikan dimasak sup simple tapi rasa ENAK BANGET DONG!!

Tu die waitress yang menghantar makanan kami.. 

Haaaa tgk ikan fresh lagi! memang sodap
Sampai habis Mummy makan...

Nampak jer ujung2 bibir hakikatnyer LAHOP!!


Kami akan gerak balik..

Sementara menunggu cab sampai.. apalagi membaca dan belek2 koran Batam

Bersama dayang2 mummy.. heheheee..
Bersama Butler di hadapan Hotel

"kekasihku tertinggal di Malaysia" oppppssss salah okies!!


akhirnya cab sampai..

Kami berada di Terminal Batam Centre

Yes! Yes! Mau pulang..

Mai pekena POCARI SWEAT.. Tambah tenaga
Rasa macam 100plus

Berada diatas kapal untuk berangkat pulang..
Banyak feri yang bergerak mengikut jadual yang ditetapkan

Feri mula merangkak bergerak..

Berada ditengah lautan..

Selamat Tinggal BATAM..

Apa yang penting.. kami gembira!!
Alhamdulillah Kami selamat sampai ke Terminal Feri Stulang Laut Johor Bahru.

Selesai sudah cerita pasal Batam Indonesia trip nie.
Insyaallah mummy akan update lagi sebab banyak tempat2 yang mummy pergi x sempat nak upload di blog ini..
Okaylah..
Take Care
Bobai2
Kami Gembira
Wassalam

1 comment:

  1. wahhhh bestnya jalan2 kat batam... nakkk ikutttttttt

    ReplyDelete

Trafic Jam.. PpppRReeetttt...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...