Saturday, April 9, 2011

Telur 1/2 Masak - Egg - Home Electrical Appaliance


KOK KOK KOK
BERTELUR SEBIJIK RIUH SEKAMPUNG!
Assalammualaikum semua dan salam ceria ..

Haaaa ader nampok ayam kat atas tuu... tulah ayam peliharaan Mummy yang ayah hadiahkan sempena "Hari Memasak Sedunia"
Ayah, Danish, Haziq dan Mummy penggemar telur 1/2 masak...
Pantang ke kopitiam kalu breakfast sama2 mesti beli telur 1/2 masak.. sodap!!!
Danish kalu bleh mesti nak makan hari2 tapi Mummy terpaksa selang selikan sebab Danish nie penghidap eczema skin. Perlu kurangkan makan telur. Takut allergic plak..
Dipendekkan cite, baru2 nie ayah ade belikan Electrical Appaliance untuk memudahkan memasak telur. Cakap jer nak masak telur ape? nak goreng kat situ pun bleh.. sangat mudah.. mudah sangat2!


Nielah grupenyer.. Berbentuk seekor ayam.. cumil kan??

1. Buka penutup kuning
 2. Masukkan air mengikut kemahuan nak 1/2 masak ke nak 3/4 masak ke atau masak sepenuhnya. Kat situ ader indicator.
3. Susun telur mengikut jumlah yang dikehendaki
4. Tutup balik penutup kuning
5. Last skali tekan button yang berwarna merah ke 'I'
6. Kalau telur dah masak, secara automatik button merah ke "O"
7. Sedia untuk dimakan!
Senangkan? Senang.. senang...
Pejam mata pun bleh buat. Bagi sesiapa yang asyik2 failed masak telur separuh masak sudi2lah membeli alat ini. 
TQ Ayah sebab memahami keperluan Mummy sebagai Housewife cum Government servant...

Okaylah, sampai disini dulu.
Insyaallah Mummy akan update lagi.. 
And u olls take care kay!
Kami Gembira!
BoBai
Wasalam..
Sekian..





1 comment:

Trafic Jam.. PpppRReeetttt...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...